MŠD Prekmurski pandolaši bomo v sezoni 2013 že tretje leto zapored organizirali Pomursko A ligo pandolo. Odigrani bodo trije turnirji, s katerih se bodo točke za končno zmago in boj za pokal A lige seštevale. Dosežene točke na Turnirju za štorkljino gnezdo (Dobrovnik) bodo štele tudi za državno prvenstvo.  Za vso potrebno opremo bo poskrbel organizator lige. Igralo se bo po pravilih Zveze društev igre pandolo Slovenije

Vsak petek pred posamičnim turnirjem bomo ob 18.uri poskrbeli tudi za prikaz igre ter organizirali odprt trening, kjer bo vsak lahko spoznal igro in se tudi preizkusil v njej. Prav tako pa bo vsak petek pred turnirji opravljen tudi žreb tekmovalnega razporeda. V primeru slabega vremena (v kar ne verjamemo) bodo odigrani penali. Ime ekipe in člane nam sporočite najkasneje dva (2) dni pred pričetkom posameznega turnirja. Ekipo sestavljajo trije člani in morebitna rezerva.

Skupno bomo na treh turnirjih podelili 36 medalj in tri pokale za končno ligaško uvrstitev ter prehodni pokal za Pomursko A ligo pandolo, ki ga bo predala lanskoletna zmagovalka - ekipa D.A.M.B. (Društvo alternativne mladine Bistrica).  Po vsakem turnirju se razglasi tudi najkoristnejšega igralca turnirja, ob zaključku lige pa se podelijo še priznanja najboljšemu napadalcu, obramnemu igralcu in izbijalcu.

 

Turnirji PAL 2013 na FACEBOOKU-u: