Občina Črenšovci je 10. maja praznovala svoj 5. občinski praznik, ki je potekal pod geslom »odprimo okna in vrata na stežaj«, čigar organizacijo sta letos prevzela Vaški odbor Srednja Bistrica in PGD Srednja Bistrica, ki letos praznuje 90 let.

 

Osrednje dogajanje je potekalo v soboto, ko so pripravili pohod in razstavo starodobnih vozil ter opreme. Pripravili pa so tudi panoramsko vožnjo s starodobnimi vozili. Na športnem področju smo, poleg košarkarskega turnirja in nogometne tekme, bili aktivni tudi pandolaši, ki smo organizirali pandolo turnir. Na Bistricah so pandolo turnirji zadnja štiri leta stalnica. Organiziramo jih v sklopu Pomurske A lige pandolo, kot tudi priložnostno, npr. Pandolo Memorial Ferdo Godina ob 100. obletnici pisateljevega rojstva.

 

Poleg številnih pomurskih ekip, so na Bistrici tekmovale tudi že ekipe iz Maribora, Ljubljane in Kopra. Tokrat pa je bila naša želja, da bi sodelovale le domače ekipe iz društev in organizacij Občine Črenšovci. Uveljavljena praksa je, da dan pred vsakim turnirjem organiziramo predstavitev igre in s tem izničimo vedno aktualen in prepogost izgovor “saj bi igral, pa ne znam”. Zato smo pri OŠ Prežihovega Voranca organizirali še dodatne predstavitve igre in odprte treninge, ki so bili vsako 2. sredo;  26. marca, 9. aprila, 23. aprila in 7. maja.


Na sobotnem turnirju so se pomerili Folklorno društvo Pozvačin Bistrica, PGD Srednja Bistrica in Društvo alternativne mladine Bistrica. Že krstni nastop na turnirju pa so s prepričljivo zmago kronali folkloristi. Čestitamo novincem in upamo na še kakšno njihovo udeležbo na naših turnirjih. Več utrinkov z dogajanja si lahko ogledate tukaj: TURNIR in STOJNICA.

 

Zmagovalec turnirja: Folklorno društvo Pozvačin Bistrica

Najkoristnejši napadalec turnirja: Branko Bohnec

Najkoristnejši obrambni igralec turnirja: Miran Lackovič

Najkoristnejši izbijalec turnirja: Marko Sečkar

 

Proti večeru smo delovanje društva predstavili tudi na stojnici, ki je bila zagotovo med zanimivejšimi in bolje obiskanimi. Lep sončen dan smo zaključili pozno ponoči z ansamblom Donačka.