OKVIREN NAČRT AKTIVNOSTI ČLANIC IN ČLANOV DRUŠTVA V LETU 2017

 
Datum prireditve Kraj izvedbe NAZIV ORGANIZATORJA NAZIV PRIREDITVE OPIS AKTIVNOSTI - PRIREDITVE
 30.03.2017 Fokovci Vrtci občine Moravske Toplice, enota Fokovci 20. OBLETNICA ZAVODA VRTCI OBČINE MORAVSKE TOPLICE  SODELOVANJE NA PRIREDITVI; Na povabilo organizatorja se bomo z veseljem odzavli in pripravili predstavitev ter prikaz igre predšolskim otrokom.
27.04.2017 Murska Sobota MŠD Prekmurski pandolaši 1. TURNIR POMURSKE A LIGE PANDOLO ORGANIZACIJA CELODNEVNE PRIREDITVE; Pomurska A liga pandolo 2017 je sestavljena iz štirih turnirjev, na katerih kot organizator ne nastopamo, ampak so naši člani pomešani med različne ekipe. Tekmujejo mladinska, športna, turistična društva, lahko pa tudi le trije posamezniki. Po vsakem turnirju podelimo medalje za prvouvrščene ekipe in razglasimo najkoristnejšega igralce turnirja. Točke s posameznega turnirja pa se seštevajo za končno ligaško zmago. Iz leta v leto strmo raste popularnost in prepoznavnost lige, kar opažamo na številu tekmovalcev in obiskovalcev turnirjev.
13.05.2017 Gornja Bistrica Občina Črenšovci OBČINSKI PRAZNIK SODELOVANJE DRUŠTVA NA PRIREDITVI; predstavitev igre pandolo in aktivnosti društva Prekmurskih pandolašev vsem zainteresiranim in mimoidočim ob naši stojnici.
14.05.2017 Koper Kulturno športno društvo Dolga Štorija 25. PANDOLO TURNIR SV. NAZARIJA (2. turnir za državno prvenstvo) SODELOVANJE NA TEKMOVANJU; Turnir je pod okriljem Zveze društev igre pandolo Slovenije in velja za točke državnega prvenstva.
27.05.2017 Žiče Turistično društvo Žiče ŽIGOV MEMORIAL  (3.turnir za državno prvenstvo) SODELOVANJE NA TEKMOVANJU; Turnir je pod okriljem Zveze društev igre pandolo Slovenije in velja za točke državnega prvenstva.
10.06.2017 Hrvatini PGD Hrvatini 22. GASILSKA PLAMENICA  (4. turnir za državno prvenstvo) SODELOVANJE NA TEKMOVANJU; Turnir, ki ga organizira PGD Hrvatini, je pod okriljem Zveze društev igre pandolo Slovenije in velja za točke državnega prvenstva.
8.-9. 07. 2017  Piran Zveza društev igre pandolo Slovenije in KDSI Punta Piran Mednarodni turnir “Pandolo na Mediteranu” SODELOVANJE NA TEKMOVANJU in POMOČ PRI ORGANIZACIJI PROJEKTA; Zveza se je s svojimi članicami na naš predlog, odločila organizirati 1. mednarodni turnir pandolo, ki bo po vzoru španskih, italijanskih, romunskih ter podobnih zvez, dvodnevni. Nadejamo se  obiska številnih tujih ekip, pri katerih smo že v preteklih letih z našo udeležbo na njihovih dogodkih dobro lobirali. Ekshibicijski pandolo turnir zaenkrat ne bo štel za točke državnega prvenstva.
15.07.2017 Fokovci MŠD Prekmurski pandolaši 2. TURNIR POMURSKE A LIGE PANDOLO ORGANIZACIJA CELODNEVNE PRIREDITVE; Pomurska A liga pandolo 2017 je sestavljena iz štirih turnirjev, na katerih kot organizator ne nastopamo, ampak so naši člani pomešani med različne ekipe. Tekmujejo mladinska, športna, turistična društva, lahko pa tudi le trije posamezniki. Po vsakem turnirju podelimo medalje za prvouvrščene ekipe in razglasimo najkoristnejšega igralce turnirja.
28.07.2017 Gornja Bistrica MŠD Prekmurski pandolaši in D.A.M.B. PREDSTAVITEV PANDOLA ORGANIZACIJA POPOLDANSKE PRIREDITVE; Dan pred pandolo turnirjem za Štorkljino gnezdo postavili igrišče, naredili prikaz igre ter organizirali odprt trening za vse mimoidoče. Na prikazu igre so dobrodošla vsa društva, športni klubi in vsi ostali interesenti. Prikaz igre v petek pred posameznim turnirjem Pomurske A.
29.07.2017 Gornja Bistrica MŠD Prekmurski pandolaši in Zveza društev igre pandolo Slovenije TURNIR ZA ŠTORKLJINO GNEZDO in 3. TURNIR POMURSKE A LIGE PANDOLO (5. turnir za državno prvenstvo) - v sklopu občinskega dogajanja na Gornji Bistrici ORGANIZACIJA CELODNEVNE PRIREDITVE V SKLOPU OBČINSKEGA DOGAJANJA; Turnir je pod okriljem Zveze društev igre pandolo Slovenije. Obenem pa velja tudi kot 3. turnir za točke Pomurske A lige pandolo. Štorkljino gnezdo bo letos v naši organizaciji potekalo že 10. LETO zapored, že 6 let pa velja tudi za točke državnega prvenstva. TURNIR ZA ŠTORKLJINO GNEZDO je naš vrhunec sezone in temu primerna tudi promocija samega dogodka. Zagotovljena tudi mednarodna udeležba med tekmovalci (ekipa iz Pule). Za zainteresirane tekmovalce iz vse Slovenije bomo uredili prenočitve in jim omogočili prisostvovanje ncelvikend na Gornji Bistrici. Upamo tudi na 1. mladinski turnir, ki bi se odvijal zjutraj pred uradnim začetkom rednega turnirja in v primeru prijavljenih vsaj dveh ekip s člani do 15 let. V samo promocijo dogodka bomo vložili ogromno energije in pričakujemo 20 ekip. 
12.08.2017 Dobrovnik MŠD Prekmurski pandolaši FINALE POMURSKE A LIGE PANDOLO ORGANIZACIJA CELODNEVNE PRIREDITVE; Pomurska A liga pandolo 2017 je sestavljena iz štirih turnirjev, na katerih kot organizator ne nastopamo, ampak so naši člani pomešani med različne ekipe. Tekmujejo mladinska, športna, turistična društva, lahko pa tudi le trije posamezniki. Po vsakem turnirju podelimo medalje za prvouvrščene ekipe in razglasimo najkoristnejšega igralce turnirja. Na zadnjem turnirju pa bomo podelili tudi prehodni pokal.
19.08.2017 Ljubljana Etnografski muzej Slovenije PANDOLO TURNIR SLOVENSKEGA ETNOGRAFSKEGA MUZEJA (6. turnir za državno prvenstvo) SODELOVANJE NA TEKMOVANJU; Turnir v slovenski prestolnici, ki bo letos organiziran 3. leto zapored, je pod okriljem Zveze društev igre pandolo Slovenije in velja za točke državnega prvenstva. 
09.09.2017 Koper, Bonifika Kulturno športno društvo Dolga Štorija KOZA NOSTRA (7. turnir za državno prvenstvo) SODELOVANJE NA TEKMOVANJU; Turnir je pod okriljem Zveze društev igre pandolo Slovenije in velja za točke državnega prvenstva. Turnir spremlja izjemno bogat kulturni program.
15.-17.09.2017 Verona, Italija Associazione Giochi Antichi (Društvo starodavnih iger) TOCATI` - Festival Internazionale dei Giochi in Strada (Mednarodni festival uličnih iger) SODELOVANJE NA TEKMOVANJU;  Pandolo je igra, ki se igra po velikem delu Evrope in tudi sveta. To dokazuje Festival uličnih iger Tocati’, ki ga že 15. leto organizira društvo startodavnih iger (Associazione Giochi Antichi) iz Verone. Festival združuje lokalne in svetovne starodavne igre, ki potekajo v treh dneh festivala v tem zgodovinskem delu srednje Evrope. Ekipo Slovenije, ki je lani na mednarodnem turnirju osvojila 2. mesto, so bili od pet tekmovalcev, kar trije naši člani. Na turnir se ni mogoče prijaviti, ampak moraš biti povabljen s strani organizatorja. Na osnovi naših odličnih rezultatov iz preteklih sezon in sklenjenih novih prijateljstev, bo povabilo na turnir zagotovo prišlo.
21.10.2017 Strunjan Turistično društvo Solinar, Strunjan PANDOLO SALSA (8. turnir za državno venstvo) SODELOVANJE NA TEKMOVANJU; Turnir je pod okriljem Zveze društev igre pandolo Slovenije in velja za točke državnega prvenstva. Turnir spremlja izjemno bogat kulturni program.
11.11.2017 Strehovske gorice in Bukovniško jewero MŠD Prekmurski pandolaši MARTINOV POHOD IN KRST MOŠTA ORGANIZACIJA CELODNEVNE ŠPORTNO-KULTURNE PRIREDITVE; Ob zaključku tekmovalne sezone bomo organizirali stimulacijski pohod po strehovskih goricah. Obenem bomo opravili tudi krst mošta. Pohod je namenjen vsem društvom, mladim in posameznikom, ki so kakorkoli bili povezani s pandolom (pomoč pri organizaciji, nastopi na tekmovanju ipd).