Od same ustanovitve društva po svojih najboljših močeh sodelujemo v dobrodelnih akcijah, s katerimi poskušamo pomagali tistim, ki so pomoči potrebni. Zbiramo čiste pokrovčke plastenk sadnih sokov, gaziranih pijač, vode, čistil, šamponov, čokoladnih namazov, mila za tuširanje, pokrovčkov od začimb ... vseh velikosti, če le imajo oznako za reciklažo. Pomagate lahko tudi vi, s tem da na naše dogodke prinesete kakšen zamašek. V primeru večje količine, pa jih pridemo iskat tudi sami.

 

Z zbranimi pokrovčki smo do danes vsaj za kanček pomagali Galu Majšlerju, ki boleha za cerebralno paralizo najtežje oblike in pri izgradnji dvigala gibalno oviranim osebam na Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru.

 

Zbiranje plastičnih pokrovčkov je zadnja leta v Sloveniji zelo razširjena dejavnost. Predvsem so te akcije namenjene humanitarni oz. finančni pomoči družinam, ki imajo dolgotrajno bolnega otroka, otroka s posebnimi potrebami ali otroka s hujšimi poškodbami po nesreči.

 

Pokrovčke odkupuje podjetje za predelavo plastike, sredstva pa se namenijo družini. Tako kot pri pandolu, želimo tudi na drugih področjih izpostaviti vrednote, za katere menimo, da so nujne za dobre medčloveške odnose: sočutje, empatija, solidarnost, strpnost in humanost.